Hospodaření s potravinami jako součást konzumerismu
Bakalářská práceOtevřený přístupDatum publikování
2019
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Práce se věnuje tématu hospodaření s potravinami na území České republiky a Evropy. Seznamuje čtenáře s tématem konzumerismu, dále s oblastmi plýtvání a příčinami, které k němu na jednotlivých úrovních vedou, a snaží se zjistit, zda mu lze vůbec zabránit. Jsou zde uvedeny nejvýznamnější organizace, které se snaží potraviny před zbytečným vyhozením zachránit, a využití těch potravin, které již spotřebovat nelze. Výzkumná část pomocí dotazníku zjišťuje, zda se rodiče snaží vést své děti proti plýtvání potravinami.
Rozsah stran
73 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Humanitní studia
Studijní program
Humanitní studia
Signatura tištěné verze
D39755
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
konzumerismus, plýtvání potravinami, potravinové banky, spotřebitelé, consumers, consumerism, food banks, food wasting