Digitální knihovnaUPCE
 

Hospodaření s potravinami jako součást konzumerismu

Bakalářská práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2019

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Práce se věnuje tématu hospodaření s potravinami na území České republiky a Evropy. Seznamuje čtenáře s tématem konzumerismu, dále s oblastmi plýtvání a příčinami, které k němu na jednotlivých úrovních vedou, a snaží se zjistit, zda mu lze vůbec zabránit. Jsou zde uvedeny nejvýznamnější organizace, které se snaží potraviny před zbytečným vyhozením zachránit, a využití těch potravin, které již spotřebovat nelze. Výzkumná část pomocí dotazníku zjišťuje, zda se rodiče snaží vést své děti proti plýtvání potravinami.

Rozsah stran

73 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Humanitní studia

Studijní program

Humanitní studia

Signatura tištěné verze

D39755

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

konzumerismus, plýtvání potravinami, potravinové banky, spotřebitelé, consumers, consumerism, food banks, food wasting

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced