Publikace: Omezení protahování ozubenývh kol po tepelném zpracování
Diplomová práceopen accessNačítá se...
Soubory
Datum
Autoři
Šubín, Kamil
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato práce se zabývá omezením nebo zrušením tvrdého protahování vnitřního jemného drážkování ozubených kol po tepelném zpracování. Teoretická část práce popisuje výrobní postup při výrobě ozubených kol a teoretický popis příslušných výrobních technologií. Praktická část je věnována posouzení stability tepelného zpracování, resp. k zjištění rozdílů mezi pecemi a návrhu rozměrů protahovacích trnů před tepelným zpracováním. Dále se praktická část zabývá navržením jiné možné optimalizace tak, aby bylo možné z výrobního postupu odstranit tvrdé protahování po tepelném zpracování.
Popis
Klíčová slova
protahování, Tepelné zpracování, vnitřní drážkování, výrobní postup, průběžné pece, protahovací trny, broaching, heat treatment, inner grooving, technical process, hardening furnace, broaching tools