Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Fenomén food bloggingu v českém prostředí

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorSynková, Hana
dc.contributor.authorSlezáková, Kristýna
dc.contributor.refereePetráň, Tomáš
dc.date.accepted2022-05-23
dc.date.accessioned2022-06-01T12:51:57Z
dc.date.available2022-06-01T12:51:57Z
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-03-31
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá primárně jídlem a food blogováním. Teoretická část se věnuje jídlu a jeho roli ve vědních oborech a také antropologii jídla. V textu se zabývám také blogy, jejich historií a vývojem a uvádím jejich definici a různé typy. Práce se soustředí na vizualitu a také na jídlo jako součást zážitků a vzpomínek, protože je považuji za důležité pro subkulturu food blogerů. Cílem práce je ukázat, co může být součástí procesu food blogování a odpovědět na otázku, co stojí za úspěšným food blogem. Hlavní metodou výzkumu jsou rozhovory s food blogery. Body, které považuji za klíčové pro úspěšný food blog, jsou shrnuty v poslední kapitole práce, přičemž tyto faktory se mohou lišit na základě toho, jak kdo vnímá úspěšný blog.cze
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals primarily with food and food blogging. The theoretical part focuses on food and its role in the scientific disciplines and on the anthropology of food. I also deal with blogs, their history and development and I present definition of blogs and various types of blogs in the text. The work focuses on visuality and also on food as part of experiences and memories, as I consider them to be important for the food blogger's subculture. The aim of the thesis is to show what can be part of the process of food blogging and to answer the question what is behind a successful food blog. The main research method is interviews with food bloggers. The points I consider key to a successful food blog are summarised in the last chapter of the thesis, whereas these factors may differ depending on how one perceives a successful blog.eng
dc.description.defenceStudentka představila teoretická východiska bakalářské práce. Po přečtení posudků vedoucího práce a oponenta proběhla diskuse nad tématem. Autorka reflektovala poměrně komplikovaný realizační proces etnografického filmu. Byly položené otázky nad propojením antropologie jídla a vizuální antropologie. Práce byla obhájena.cze
dc.description.departmentFakulta filozofickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format50 s.
dc.identifier.stag42401
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/78957
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezenícze
dc.subjectjídlocze
dc.subjectblogcze
dc.subjectfood blogcze
dc.subjectvizualitacze
dc.subjectantropologie jídlacze
dc.subjectfoodeng
dc.subjectblogeng
dc.subjectfood blogeng
dc.subjectvisualityeng
dc.subjectanthropology of foodeng
dc.thesis.degree-disciplineSociální a kulturní antropologiecze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta filozofickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSociální a kulturní antropologiecze
dc.titleFenomén food bloggingu v českém prostředícze
dc.title.alternativeThe Phenomenon of Food Blogging in the Czech Environmenteng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
BP__Slezakova_FenomenFoodbloggingu.pdf
Velikost:
1.44 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
SynkovaH_FenomenFoodBlogingu_KS_2022.pdf
Velikost:
434.88 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
slezakova_bc_oponent.pdf
Velikost:
68.65 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek oponenta práce