Publikace: Fenomén food bloggingu v českém prostředí
Bakalářská práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Slezáková, Kristýna
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Bakalářská práce se zabývá primárně jídlem a food blogováním. Teoretická část se věnuje jídlu a jeho roli ve vědních oborech a také antropologii jídla. V textu se zabývám také blogy, jejich historií a vývojem a uvádím jejich definici a různé typy. Práce se soustředí na vizualitu a také na jídlo jako součást zážitků a vzpomínek, protože je považuji za důležité pro subkulturu food blogerů. Cílem práce je ukázat, co může být součástí procesu food blogování a odpovědět na otázku, co stojí za úspěšným food blogem. Hlavní metodou výzkumu jsou rozhovory s food blogery. Body, které považuji za klíčové pro úspěšný food blog, jsou shrnuty v poslední kapitole práce, přičemž tyto faktory se mohou lišit na základě toho, jak kdo vnímá úspěšný blog.
Popis
Klíčová slova
jídlo, blog, food blog, vizualita, antropologie jídla, food, blog, food blog, visuality, anthropology of food