Digitální knihovnaUPCE
 

Tuk a mastné kyseliny v čokoládě

Bakalářská práce
Náhled není k dispozici

Datum publikování

2021

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Bakalářská práce se zaměřuje na tuky a mastné kyseliny v čokoládě. Teoretická část je věnována charakterizaci tuků, mastných kyselin a jejich rozdělení. Také je zde popsána historie, výroba a chemické složení čokolády. V poslední kapitole této části jsou zmíněny metody stanovení tuku a mastných kyselin. Experimentální část obsahuje stanovení tuků ve vzorcích čokolád metodou dle Soxhleta a následné stanovení zastoupení mastných kyselin pomocí metody plynové chromatografie s hmotnostní detekcí.

Rozsah stran

54 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

tuky, mastné kyseliny, Soxhletova extrakce, čokoláda, fats, fatty acids, Soxhlet extraction, chocolate

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced