Digitální knihovnaUPCE
 

Samovyšetření chuti pomocí taste strips

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2020

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Bakalářská práce se zabývá tématem "Samovyšetření chuti pomocí taste strips". Tato práce je rozdělena na teoretická východiska a výzkumnou část. Teoretická část definuje anatomii a fyziologii jazyka, onemocnění a vyšetření spjaté s poruchami chuti. Ve výzkumné části byl vytvořen chuťový test. Cílem bylo vytvořit screeningový test pro samovyšetření chuti, kterým je nemocný schopen sám otestovat rozlišení čtyř základních chutí. Výsledky byly porovnány s běžně užívaným testem, který však vyžaduje přítomnost erudovaného zdravotnického personálu.

Rozsah stran

51 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Všeobecná sestra

Studijní program

Ošetřovatelství

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

chuť, vyšetření chuti, taste strips, screeningový test, samovyšetření, taste, taste examinatory, taste strips, screening test, selfadministered

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced