Samovyšetření chuti pomocí taste strips
Bakalářská práceOtevřený přístupDatum publikování
2020
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Bakalářská práce se zabývá tématem "Samovyšetření chuti pomocí taste strips". Tato práce je rozdělena na teoretická východiska a výzkumnou část. Teoretická část definuje anatomii a fyziologii jazyka, onemocnění a vyšetření spjaté s poruchami chuti. Ve výzkumné části byl vytvořen chuťový test. Cílem bylo vytvořit screeningový test pro samovyšetření chuti, kterým je nemocný schopen sám otestovat rozlišení čtyř základních chutí. Výsledky byly porovnány s běžně užívaným testem, který však vyžaduje přítomnost erudovaného zdravotnického personálu.
Rozsah stran
51 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Všeobecná sestra
Studijní program
Ošetřovatelství
Signatura tištěné verze
Umístění tištěné verze
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
chuť, vyšetření chuti, taste strips, screeningový test, samovyšetření, taste, taste examinatory, taste strips, screening test, selfadministered