Digitální knihovnaUPCE
 

Pokrmy na talíři všedním i svátečním, za krize i míru, aneb proměny gastronomie mezi lety 1900-1938 v českých kuchařských knihách

Diplomová práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2020

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato diplomová práce zpracovává kuchařské knihy vydané mezi lety 1900-1938. Hodnotí jejich vývoj a roli v životech českých hospodyň. Na základě podrobné analýzy mapuje proměny stravování a přípravy pokrmů v českých domácnostech v první polovině 20. století.

Rozsah stran

134 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Kulturní dějiny: Gender history

Studijní program

Historické vědy

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

kuchařské knihy, stravování, gastronomie, příprava pokrmů, 1900-1938, autorky, hospodyně, první světová válka, první republika, cookbooks, eating, gastronomy, food preparation, authors, housewives, 1900-1938, the first republic, first World War

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced