Pokrmy na talíři všedním i svátečním, za krize i míru, aneb proměny gastronomie mezi lety 1900-1938 v českých kuchařských knihách
Diplomová práceOtevřený přístupDatum publikování
2020
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato diplomová práce zpracovává kuchařské knihy vydané mezi lety 1900-1938. Hodnotí jejich vývoj a roli v životech českých hospodyň. Na základě podrobné analýzy mapuje proměny stravování a přípravy pokrmů v českých domácnostech v první polovině 20. století.
Rozsah stran
134 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Kulturní dějiny: Gender history
Studijní program
Historické vědy
Signatura tištěné verze
Umístění tištěné verze
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
kuchařské knihy, stravování, gastronomie, příprava pokrmů, 1900-1938, autorky, hospodyně, první světová válka, první republika, cookbooks, eating, gastronomy, food preparation, authors, housewives, 1900-1938, the first republic, first World War