Restrukturalizace východočeského cukrovarnictví po roce 1945
Bakalářská práce Náhled není k dispozici
Datum publikování
2018
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Práce je věnována dějinám cukrovarnickému průmyslu, od jeho počátků v první polovině 19. století a vzniku prvních cukrovarů, až do druhé poloviny 70. let 20. století. Od roku 1945 je zaměřena na restrukturalizaci cukrovarnictví na území Československé republiky, později Československé socialistické republiky, konkrétně na východní Čechy. Zabývá se důvodem zrušení menších cukrovarů ve východních Čechách v 60. a 70. letech 20. století a nahrazením a soustředěním jejich výroby do nově vzniklého cukrovaru v Hrochově Týnci.
Rozsah stran
112 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Kulturní dějiny
Studijní program
Historické vědy
Signatura tištěné verze
D37577
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
cukrovarnický průmysl, cukr, restrukturalizace, východní Čechy, sugar industry, sugar, restructuring, eastern Bohemia