Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Analýza fenolických látek obsažených v zeleném čaji

Diplomová práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Nedopilová, Iva

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

První část práce byla zaměřena na stanovení antioxidační aktivity fenolických látek obsažených v zeleném čaji pomocí metod ABTS, DPPH a FRAP.V druhé části práce byla nejdříve optimalizována HPLC separace fenolických látek obsažených v zeleném čaji, poté byla optimalizovaná separace využita pro identifikaci těchto fenolických látek pomocí spojení HPLC s UV detektorem a hmotnostním spektrometrem s chemickou ionizací za atmosférického tlaku.

Popis

Klíčová slova

green tea, Phenolic Compounds, Antioxidant Activity, HPLC, HPLC/MS, zelený čaj, Fenolické látky, Antioxidační aktivita, HPLC, HPLC/MS

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By