Publikace: Analýza fenolických látek obsažených v zeleném čaji
Diplomová práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Nedopilová, Iva
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
První část práce byla zaměřena na stanovení antioxidační aktivity fenolických látek obsažených v zeleném čaji pomocí metod ABTS, DPPH a FRAP.V druhé části práce byla nejdříve optimalizována HPLC separace fenolických látek obsažených v zeleném čaji, poté byla optimalizovaná separace využita pro identifikaci těchto fenolických látek pomocí spojení HPLC s UV detektorem a hmotnostním spektrometrem s chemickou ionizací za atmosférického tlaku.
Popis
Klíčová slova
green tea, Phenolic Compounds, Antioxidant Activity, HPLC, HPLC/MS, zelený čaj, Fenolické látky, Antioxidační aktivita, HPLC, HPLC/MS