Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Analýza fenolických látek obsažených v zeleném čaji

Diplomová práceopen access
dc.contributor.advisorČeslová, Lenka
dc.contributor.authorNedopilová, Iva
dc.contributor.refereeBeňová, Blanka
dc.date.accepted2009
dc.date.accessioned2009-07-03T11:40:40Z
dc.date.available2009-07-03T11:40:40Z
dc.date.issued2009
dc.description.abstractPrvní část práce byla zaměřena na stanovení antioxidační aktivity fenolických látek obsažených v zeleném čaji pomocí metod ABTS, DPPH a FRAP.V druhé části práce byla nejdříve optimalizována HPLC separace fenolických látek obsažených v zeleném čaji, poté byla optimalizovaná separace využita pro identifikaci těchto fenolických látek pomocí spojení HPLC s UV detektorem a hmotnostním spektrometrem s chemickou ionizací za atmosférického tlaku.cze
dc.description.abstract-translatedThe first part of the thesis was focused on the determination of an antioxidant activity of phenolic compounds in green tea. Three methods, ABTS, DPPH and FRAP, were used for this purpose.In the second part of the thesis the HPLC separation of phenolic compounds in green tea was optimized. Further, the phenolic compounds contained in green tea were identified by the optimized HPLC method combined with UV detection and mass spectrometry with atmospheric pressure chemical ionization.eng
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format73 s.cze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (sklad)cze
dc.identifier.signatureD20045
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/34078
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezenícze
dc.subjectgreen teaeng
dc.subjectPhenolic Compoundseng
dc.subjectAntioxidant Activityeng
dc.subjectHPLCeng
dc.subjectHPLC/MSeng
dc.subjectzelený čajcze
dc.subjectFenolické látkycze
dc.subjectAntioxidační aktivitacze
dc.subjectHPLCcze
dc.subjectHPLC/MScze
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.cze
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleAnalýza fenolických látek obsažených v zeleném čajicze
dc.title.alternativeAnalysis of phenolic compounds in green teaeng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
ČeslováL_Analýza fenolických_IN_2009.doc
Velikost:
30.5 KB
Formát:
Microsoft Word
Načítá se...
Náhled
Název:
BeňováB_Analýza fenolických_IN_2009.doc
Velikost:
1.05 MB
Formát:
Microsoft Word