Publikace: Syrovátka a její využití nejen v potravinářství
Bakalářská práceOmezený přístupNačítá se...
Datum
Autoři
Misařová, Adéla
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce pojednává o syrovátce a jejím využití nejen v potravinářství. První část práce je zaměřena na vlastní popis syrovátky, její typy a složení. Další část je zaměřena na produkty, které se získávají ze syrovátky, kde jsou zahrnuty jak spotřebitelské výrobky, tak průmyslové výrobky. Také je popsáno její mnohočetné využití v různých oblastech. Poslední část je zaměřena na podniky v České republice, jež syrovátku zpracovávají.
Popis
Klíčová slova
syrovátka, syrovátkové produkty, syrovátkové bílkoviny, whey, whey products, whey protein