Publikace: Náhražky kávy - charakterizace a vliv na lidské zdraví
Bakalářská práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Bakalářská práce se zaměřuje na charakteristiku alternativ ke klasické kávě, konkrétně na kávoviny vyrobené z různých rostlinných surovin, jako jsou čekanka, ječmen, kořen pampelišky a další. Cílem práce je tyto náhražky kávy popsat a vzájemně porovnat z hlediska chemického složení, senzorických vlastností a vlivu na lidské zdraví. Součástí studie je také hodnocení senzorických vlastností a spotřebitelských preferencí jednotlivých produktů. Výsledky práce by měly přispět k lepšímu porozumění výhodám a nevýhodám těchto alternativ, a to nejen z hlediska chuti, ale i vlivu na lidské zdraví.
Popis
Klíčová slova
kávoviny, náhražky kávy, chemické složení, technologie výroby, senzorická analýza, zdravá výživa, zdraví, coffee substitutes, chemical composition, production technology, sensory analysis, healthy nutrition, health