Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Náhražky kávy - charakterizace a vliv na lidské zdraví

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Bakalářská práce se zaměřuje na charakteristiku alternativ ke klasické kávě, konkrétně na kávoviny vyrobené z různých rostlinných surovin, jako jsou čekanka, ječmen, kořen pampelišky a další. Cílem práce je tyto náhražky kávy popsat a vzájemně porovnat z hlediska chemického složení, senzorických vlastností a vlivu na lidské zdraví. Součástí studie je také hodnocení senzorických vlastností a spotřebitelských preferencí jednotlivých produktů. Výsledky práce by měly přispět k lepšímu porozumění výhodám a nevýhodám těchto alternativ, a to nejen z hlediska chuti, ale i vlivu na lidské zdraví.

Popis

Klíčová slova

kávoviny, náhražky kávy, chemické složení, technologie výroby, senzorická analýza, zdravá výživa, zdraví, coffee substitutes, chemical composition, production technology, sensory analysis, healthy nutrition, health

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By