Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Chemická transformace těkavých sloučenin obsažených v levanduli

Diplomová práceopen access
dc.contributor.advisorBajer, Tomáš
dc.contributor.authorChovancová, Anežka
dc.contributor.refereeFischer, Jan
dc.date.accepted2021-09-07
dc.date.accessioned2021-10-04T07:27:58Z
dc.date.available2021-10-04T07:27:58Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-07-21
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá změnou složení levandulového esenciálního oleje v průběhu izolace hydrodestilací. Standardy silic nejvýznamnějších komponent levandulových esenciálních olejů byly vystaveny podmínkám simulujících hydrodestilační proces a byla sledována jejich transformace. Vzorky byly analyzovány pomocí plynové chromatografie s hmotnostní detekcí. Na základě výsledků a poznatků z literárních zdrojů byly následně navrženy možné mechanismy pozorovaných transformací.cze
dc.description.abstract-translatedThe subject of the diploma thesis is transformation of volatile compounds lavender essential oils during hydrodistillation. The experimental part is focused on the chemical transformation of typical volatile compounds lavender essential oils. The samples were analysed by GC-MS. Based on the results and literature sources were proposed mechanisms of transformations.eng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.identifier.stag42344
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/78604
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectlevandulecze
dc.subjecthydrodestilacecze
dc.subjectesenciální olejcze
dc.subjecttransformacecze
dc.subjectlavendereng
dc.subjecthydrodistillationeng
dc.subjectessential oileng
dc.subjecttransformationeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleChemická transformace těkavých sloučenin obsažených v levandulicze
dc.title.alternativeChemical transformation of volatile compounds contained in lavendereng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
ChovancovaA_Chemicka_transformace_TB_2021.pdf
Velikost:
1.78 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
BajerT_Chemicka_transformace_ACH_2021.docx
Velikost:
18.86 KB
Formát:
Microsoft Word XML
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
FischerJ_Chemicka_transformace_ACH_2021.pdf
Velikost:
52.26 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek oponenta práce