Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Je nízká teplota sušení ovoce a zeleniny výhodnější? Meta-analýza dat

Konferenční objektopen accesspeer-reviewedpostprint
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Červenka, Libor
Červenková, Zuzana
Velichová, Helena

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Vysoká škola obchodní a hotelová

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

V této práci byl aplikován meta-analytický postup (poměr výsledků, PV) pro zjištění efektu teploty sušení na obsah karotenoidních látek a antokyanů v ovoci a zelenině u studií publikovaných v letech 1990-2016. Hodnoty PV klesaly s rostoucí teplotou sušení v porovnání s obsahem látek v syrovém produktu. Při srovnání obsahu karotenoidů a antokyanů v produktech sušených při nízké teplotě (40°C) a vyšších teplotách (50°C-80°C) nebyl zjištěn významný rozdíl v obsahu sledovaných látek.

Popis

Klíčová slova

Meta-analýza, sušárna, karotenoidní látky, antokyany, Meta-analysis, air-forced oven, carotenoid, anthocyanin

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By