Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Využití sorpční extrakce z headspace při analýze těkavých sirných sloučenin v česneku

Konferenční objektopen accesspeer-reviewedpostprint
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Šuhajová, Dominika
Adámková, Karolína
Eisner, Aleš
Adam, Martin

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato práce je zaměřena na optimalizaci metody extrakce na míchací tyčince v head-space uspořádání pro izolaci sirných těkavých sloučenin česneku s následnou analýzou plynovou chromatografií s detektorem elektronového záchytu. Dle Plackett-Burmanův návrhu experimentu byly vyhodnoceny statisticky významné parametry ovlivňující extrakční proces a tyto parametry byly dále optimalizovány dle principů centrálně kompozitního plánování. Mezi testované parametry patřily: navážka vzorku, teplota a doba extrakce, úprava iontové síly přídavkem NaCl, teplota a doba desorpce rozpouštědlem a objem desorpčního rozpouštědla.

Popis

Klíčová slova

Sorpční extrakce z headspace, Těkavé sirné sloučeniny, GC-ECD, Headspace Sorptive Extraction, Volatile Sulphur Compounds, GC-ECD

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By