Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Využití sorpční extrakce z headspace při analýze těkavých sirných sloučenin v česneku

Konferenční objektopen accesspeer-reviewedpostprint
dc.contributor.authorŠuhajová, Dominikacze
dc.contributor.authorAdámková, Karolínacze
dc.contributor.authorEisner, Alešcze
dc.contributor.authorAdam, Martincze
dc.date.accessioned2017-05-11T10:34:39Z
dc.date.available2017-05-11T10:34:39Z
dc.date.issued2016cze
dc.description.abstractTato práce je zaměřena na optimalizaci metody extrakce na míchací tyčince v head-space uspořádání pro izolaci sirných těkavých sloučenin česneku s následnou analýzou plynovou chromatografií s detektorem elektronového záchytu. Dle Plackett-Burmanův návrhu experimentu byly vyhodnoceny statisticky významné parametry ovlivňující extrakční proces a tyto parametry byly dále optimalizovány dle principů centrálně kompozitního plánování. Mezi testované parametry patřily: navážka vzorku, teplota a doba extrakce, úprava iontové síly přídavkem NaCl, teplota a doba desorpce rozpouštědlem a objem desorpčního rozpouštědla.cze
dc.description.abstract-translatedThis work deals with the optimisation of stir-bar sorptive extraction method in headspace mode for isolation of garlic sulphur volatile compounds followed with analysis by gac chromatography with electron capture detector. By the Plackett-Burman design the significant parameters affecting the extraction process were selected and these were subsequently re-optimised according to central composite design approach. Among the tested parameters a sample amount, temperature and time of extraction, ionic strength adjustment, temperature and time of desorption and desorption solution volume were belonging.eng
dc.eventStudentská vědecká odborná činnost 2015/2016 (14.06.2016 - 14.06.2016)cze
dc.formatp. 197-202cze
dc.identifier.isbn978-80-7560-004-2cze
dc.identifier.issncze
dc.identifier.obd39877132cze
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/67110
dc.language.isoczecze
dc.peerreviewedyescze
dc.publicationstatuspostprintcze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.relation.ispartofStudentská vědecká odborná činnost 2015/2016 : sborník příspěvkůcze
dc.relation.publisherversionnull
dc.rightsopen accesscze
dc.subjectSorpční extrakce z headspacecze
dc.subjectTěkavé sirné sloučeninycze
dc.subjectGC-ECDcze
dc.subjectHeadspace Sorptive Extractioneng
dc.subjectVolatile Sulphur Compoundseng
dc.subjectGC-ECDeng
dc.titleVyužití sorpční extrakce z headspace při analýze těkavých sirných sloučenin v česnekucze
dc.title.alternativeUtilisation of headspace sorptive extraction for analysis of volatile sulphur compounds in garliceng
dc.typeConferenceObjectcze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 1 z 1
Načítá se...
Náhled
Název:
31 - Šuhajová.pdf
Velikost:
640.6 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format