Publikace: Využití sorpční extrakce z headspace při analýze těkavých sirných sloučenin v česneku
Konferenční objektopen accesspeer-reviewedpostprint| dc.contributor.author | Šuhajová, Dominika | cze |
| dc.contributor.author | Adámková, Karolína | cze |
| dc.contributor.author | Eisner, Aleš | cze |
| dc.contributor.author | Adam, Martin | cze |
| dc.date.accessioned | 2017-05-11T10:34:39Z | |
| dc.date.available | 2017-05-11T10:34:39Z | |
| dc.date.issued | 2016 | cze |
| dc.description.abstract | Tato práce je zaměřena na optimalizaci metody extrakce na míchací tyčince v head-space uspořádání pro izolaci sirných těkavých sloučenin česneku s následnou analýzou plynovou chromatografií s detektorem elektronového záchytu. Dle Plackett-Burmanův návrhu experimentu byly vyhodnoceny statisticky významné parametry ovlivňující extrakční proces a tyto parametry byly dále optimalizovány dle principů centrálně kompozitního plánování. Mezi testované parametry patřily: navážka vzorku, teplota a doba extrakce, úprava iontové síly přídavkem NaCl, teplota a doba desorpce rozpouštědlem a objem desorpčního rozpouštědla. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This work deals with the optimisation of stir-bar sorptive extraction method in headspace mode for isolation of garlic sulphur volatile compounds followed with analysis by gac chromatography with electron capture detector. By the Plackett-Burman design the significant parameters affecting the extraction process were selected and these were subsequently re-optimised according to central composite design approach. Among the tested parameters a sample amount, temperature and time of extraction, ionic strength adjustment, temperature and time of desorption and desorption solution volume were belonging. | eng |
| dc.event | Studentská vědecká odborná činnost 2015/2016 (14.06.2016 - 14.06.2016) | cze |
| dc.format | p. 197-202 | cze |
| dc.identifier.isbn | 978-80-7560-004-2 | cze |
| dc.identifier.issn | cze | |
| dc.identifier.obd | 39877132 | cze |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/67110 | |
| dc.language.iso | cze | cze |
| dc.peerreviewed | yes | cze |
| dc.publicationstatus | postprint | cze |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.relation.ispartof | Studentská vědecká odborná činnost 2015/2016 : sborník příspěvků | cze |
| dc.relation.publisherversion | null | |
| dc.rights | open access | cze |
| dc.subject | Sorpční extrakce z headspace | cze |
| dc.subject | Těkavé sirné sloučeniny | cze |
| dc.subject | GC-ECD | cze |
| dc.subject | Headspace Sorptive Extraction | eng |
| dc.subject | Volatile Sulphur Compounds | eng |
| dc.subject | GC-ECD | eng |
| dc.title | Využití sorpční extrakce z headspace při analýze těkavých sirných sloučenin v česneku | cze |
| dc.title.alternative | Utilisation of headspace sorptive extraction for analysis of volatile sulphur compounds in garlic | eng |
| dc.type | ConferenceObject | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 1 z 1
Načítá se...
- Název:
- 31 - Šuhajová.pdf
- Velikost:
- 640.6 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format