Publikace: TIBI krystaly pro přípravu vodního kefíru
Bakalářská práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce je zaměřena na tibi krystaly a nápoj z nich připravovaný - vodní kefír. Nejdříve je vysvětlen původ této mikrobiologické kultury, následně je popsáno její složení, včetně konkrétních zástupců. Dále je v práci charakterizován vodní kefír, popsán jeho výrobní proces a jsou zhodnoceny jeho účinky a vlastnosti. Poslední část je věnována mléčnému kefíru a jeho porovnání s vodním kefírem.
Popis
Klíčová slova
vodní kefír, kultura vodního kefíru, tibi krystaly, kefírová zrna, fermentace, mléčný kefír, probiotický výrobek, fermentovaný nápoj, water kefir, water kefir culture, water kefir grains, tibicos, fermentation, milk kefir, probiotics, fermented beverage