Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
TIBI krystaly pro přípravu vodního kefíru

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce je zaměřena na tibi krystaly a nápoj z nich připravovaný - vodní kefír. Nejdříve je vysvětlen původ této mikrobiologické kultury, následně je popsáno její složení, včetně konkrétních zástupců. Dále je v práci charakterizován vodní kefír, popsán jeho výrobní proces a jsou zhodnoceny jeho účinky a vlastnosti. Poslední část je věnována mléčnému kefíru a jeho porovnání s vodním kefírem.

Popis

Klíčová slova

vodní kefír, kultura vodního kefíru, tibi krystaly, kefírová zrna, fermentace, mléčný kefír, probiotický výrobek, fermentovaný nápoj, water kefir, water kefir culture, water kefir grains, tibicos, fermentation, milk kefir, probiotics, fermented beverage

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By