Publikace: TIBI krystaly pro přípravu vodního kefíru
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Moťková, Petra | |
| dc.contributor.author | Jiránková, Lenka | |
| dc.date.accepted | 2025-08-25 | |
| dc.date.accessioned | 2025-09-08T08:59:54Z | |
| dc.date.issued | 2025 | |
| dc.date.submitted | 2025-06-23 | |
| dc.description.abstract | Tato bakalářská práce je zaměřena na tibi krystaly a nápoj z nich připravovaný - vodní kefír. Nejdříve je vysvětlen původ této mikrobiologické kultury, následně je popsáno její složení, včetně konkrétních zástupců. Dále je v práci charakterizován vodní kefír, popsán jeho výrobní proces a jsou zhodnoceny jeho účinky a vlastnosti. Poslední část je věnována mléčnému kefíru a jeho porovnání s vodním kefírem. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This bachelor's thesis focuses on water kefir grains and the beverage produced from them - water kefir. The introductory part addresses the origin of this microbiological culture and its composition, including specific representatives of microorganisms. Furthermore, water kefir is characterized, its production process is described, and its properties and health effects are evaluated. The final part is devoted to milk kefir and its comparison with water kefir. | eng |
| dc.description.defence | Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucí bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 49 s. | |
| dc.identifier.stag | 48114 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/85796 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | vodní kefír | cze |
| dc.subject | kultura vodního kefíru | cze |
| dc.subject | tibi krystaly | cze |
| dc.subject | kefírová zrna | cze |
| dc.subject | fermentace | cze |
| dc.subject | mléčný kefír | cze |
| dc.subject | probiotický výrobek | cze |
| dc.subject | fermentovaný nápoj | cze |
| dc.subject | water kefir | eng |
| dc.subject | water kefir culture | eng |
| dc.subject | water kefir grains | eng |
| dc.subject | tibicos | eng |
| dc.subject | fermentation | eng |
| dc.subject | milk kefir | eng |
| dc.subject | probiotics | eng |
| dc.subject | fermented beverage | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.title | TIBI krystaly pro přípravu vodního kefíru | cze |
| dc.title.alternative | Water kefir grains for beverage production | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- JirankovaL_TibiKrystaly_PM_2025.pdf
- Velikost:
- 1.1 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- MotkovaP_TibiKrystaly_LJ_2025.pdf
- Velikost:
- 192.86 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce