Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
TIBI krystaly pro přípravu vodního kefíru

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorMoťková, Petra
dc.contributor.authorJiránková, Lenka
dc.date.accepted2025-08-25
dc.date.accessioned2025-09-08T08:59:54Z
dc.date.issued2025
dc.date.submitted2025-06-23
dc.description.abstractTato bakalářská práce je zaměřena na tibi krystaly a nápoj z nich připravovaný - vodní kefír. Nejdříve je vysvětlen původ této mikrobiologické kultury, následně je popsáno její složení, včetně konkrétních zástupců. Dále je v práci charakterizován vodní kefír, popsán jeho výrobní proces a jsou zhodnoceny jeho účinky a vlastnosti. Poslední část je věnována mléčnému kefíru a jeho porovnání s vodním kefírem.cze
dc.description.abstract-translatedThis bachelor's thesis focuses on water kefir grains and the beverage produced from them - water kefir. The introductory part addresses the origin of this microbiological culture and its composition, including specific representatives of microorganisms. Furthermore, water kefir is characterized, its production process is described, and its properties and health effects are evaluated. The final part is devoted to milk kefir and its comparison with water kefir.eng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucí bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format49 s.
dc.identifier.stag48114
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/85796
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvodní kefírcze
dc.subjectkultura vodního kefírucze
dc.subjecttibi krystalycze
dc.subjectkefírová zrnacze
dc.subjectfermentacecze
dc.subjectmléčný kefírcze
dc.subjectprobiotický výrobekcze
dc.subjectfermentovaný nápojcze
dc.subjectwater kefireng
dc.subjectwater kefir cultureeng
dc.subjectwater kefir grainseng
dc.subjecttibicoseng
dc.subjectfermentationeng
dc.subjectmilk kefireng
dc.subjectprobioticseng
dc.subjectfermented beverageeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programHodnocení a analýza potravincze
dc.titleTIBI krystaly pro přípravu vodního kefírucze
dc.title.alternativeWater kefir grains for beverage productioneng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
JirankovaL_TibiKrystaly_PM_2025.pdf
Velikost:
1.1 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
MotkovaP_TibiKrystaly_LJ_2025.pdf
Velikost:
192.86 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce