Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
The effect of osmo-dehydration on antioxidant properties of dried black chokeberry

Diplomová práceopen access
dc.contributor.advisorČervenka, Libor
dc.contributor.authorGabelaia, Meri
dc.contributor.refereeSýs, Milan
dc.date.accepted2020-09-07
dc.date.accessioned2020-09-16T14:30:04Z
dc.date.available2020-09-16T14:30:04Z
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-07-01
dc.description.abstractDried chokeberry fruits were pre-treated by ultrasound-assisted osmotic dehydrated using erythritol and xylitol at 0-45 min. A fine powder was obtained after subsequent forced-air drying and grinding of the samples. The effect of sugar and ultrasound treatment time on the colour, sorption properties and antioxidant characteristics was studied.eng
dc.description.abstract-translatedPlody temnoplodce černoplodého (aronie) byly ošetřeny osmotickou dehydratací s využitím erythritolu a xylitolu a ultrazvukem po dobu 0-45 min. Prášek byl získán po vysušení v sušárně s nuceným oběhem vzduchu a následném rozemletí. V práci byl studován vliv použitých cukrů a doby aplikace ultrazvuku na barvu, sorpční vlastnosti a antioxidační charakteristiku.cze
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format72 s.
dc.identifier.stag40012
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/76491
dc.language.isoeng
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectBlack chokeberryeng
dc.subjectmoisture sorptioneng
dc.subjectdryingeng
dc.subjectantioxidant activityeng
dc.subjectflavonoideng
dc.subjectanthocyanineng
dc.subjectAroniecze
dc.subjectsorpce vlhkosticze
dc.subjectsušenícze
dc.subjectantioxidančí aktivitacze
dc.subjectflavonoidcze
dc.subjectantokyanincze
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleThe effect of osmo-dehydration on antioxidant properties of dried black chokeberryeng
dc.title.alternativeVliv osmo-dehydratace na antioxidační vlastnosti prášku z plodů temnoplodce černoplodéhocze
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
GabelaiaM_The_effect__LC_2020.pdf
Velikost:
1.31 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
CervenkaL_The_effect_MG_2020.pdf
Velikost:
438.51 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
SysM_The_effect_MG_2020.doc
Velikost:
36 KB
Formát:
Microsoft Word
Popis:
Posudek oponenta práce