Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
The effect of osmo-dehydration on antioxidant properties of dried black chokeberry

Diplomová práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Gabelaia, Meri

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Dried chokeberry fruits were pre-treated by ultrasound-assisted osmotic dehydrated using erythritol and xylitol at 0-45 min. A fine powder was obtained after subsequent forced-air drying and grinding of the samples. The effect of sugar and ultrasound treatment time on the colour, sorption properties and antioxidant characteristics was studied.

Popis

Klíčová slova

Black chokeberry, moisture sorption, drying, antioxidant activity, flavonoid, anthocyanin, Aronie, sorpce vlhkosti, sušení, antioxidančí aktivita, flavonoid, antokyanin

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By