Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv úpravy masa na obsah vitamínu B12

Diplomová práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Šarková, Lea

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Diplomová práce pojednává o vitamínu B12, konkrétně se zabývá jeho stanovením v mase pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie se spektrofotometrickou detekcí. Byla provedena optimalizace podmínek úpravy vzorku a extrakce samotného vitamínu B12. Za nejúčinnější metodu byla zvolena extrakce pomocí enzymatického štěpení s následným přečištěním a zakoncentrováním na imunoafinitní SPE koloně. Optimalizovaná metoda byla následně použita na sledování vlivu různých tepelných úprav na obsah vitamínu B12 v mase.

Popis

Klíčová slova

vitamín B12, maso, tepelná úprava, kapalinová chromatografie, imunoafinitní SPE kolony, Vitamin B12, meat, heat treatment, liquid chromatography, immunoaffinity SPE columns

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By