Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Protektivní a rizikové faktory nutrice

Diplomová práceopen access
dc.contributor.advisorHlúbik, Pavolcze
dc.contributor.authorŘíhová, Petra
dc.contributor.refereeStřítecká, Hanacze
dc.date.accepted2011cze
dc.date.accessioned2011-07-11T22:25:03Z
dc.date.available2011-07-11T22:25:03Z
dc.date.issued2011
dc.description.abstractDiplomová práce je zaměřena na problematiku týkající se výživy (nutrice). Teoretická část práce se zabývá přehledem informací a poznatků o výživě a jejich protektivních a rizikových faktorech. Definuje základní složky potravy, pojem malnutrice, metody hodnocení stavu výživy a zásady zdravé výživy. Empirická část diplomové práce vychází z výzkumného šetření, jehož záměrem bylo zmapovat stravovací zvyklosti, pohybovou aktivitu a stav výživy dospívajících chlapců a dívek. Vybraný soubor tvoří 76 respondentů (žáci 8. a 9. tříd). Závěr výzkumného šetření potvrdil vyšší prevalenci nadváhy u chlapců než u dívek.cze
dc.description.abstract-translatedThe thesis is focused on issues related to nutrition. The theoretical part of the thesis deals with the overview of informations and knowledges about nutrition and its protective and risk factors. It defines the basic components of food, the concept of malnutrition, nutritional status assessment methods and principles of healthy eating. The empirical part of the thesis is based on research, whose aim was to explore eating habits, physical activity and nutritional status of adolescent boys and girls. Selected set consists of 76 respondents (students of the 8th and 9th grade). Conclusion of the reseach confirmed a higher prevalence of overweight among boys than girls.eng
dc.description.defenceHodnocení vedoucího: výborně mínus Hodnocení oponenta: výborně mínus Doplňující otázky k obhajobě: 1. Velikost šetřeného souboru nebyla dostačující pro zobecnění závěrů, přesto: myslíte si, že Vámi zjištěné výsledky jsou spíše ojedinělé nebo zda nedostatky ve stravovacím režimu jsou u dnešní populace dospívajících běžné? Obhajoba diplomové práce s prezentací výborná.cze
dc.description.departmentKatedra ošetřovatelstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format110 s.cze
dc.format.extent2553112 bytescze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (sklad)cze
dc.identifier.signatureD23857
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/39653
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezenícze
dc.subjectvýživacze
dc.subjectmalnutricecze
dc.subjectmetody hodnocenícze
dc.subjectzdravá výživacze
dc.subjectstav výživycze
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectmalnutritioneng
dc.subjectevaluation methodseng
dc.subjecthealthy eatingeng
dc.subjectnutritional statuseng
dc.thesis.degree-disciplineOšetřovatelstvícze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studiícze
dc.thesis.degree-nameMgr.cze
dc.thesis.degree-programOšetřovatelstvícze
dc.titleProtektivní a rizikové faktory nutricecze
dc.title.alternativeProtective and risk factors of nutritioneng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
RihovaP_RizikoveProtektivni_PH_2011.pdf
Velikost:
2.43 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Načítá se...
Náhled
Název:
HlubikP_ProtektivniRizikove_PR_2011.PDF
Velikost:
1.25 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Načítá se...
Náhled
Název:
StriteckaH_ProtektivniRizikove_PR_2011.PDF
Velikost:
1000.83 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format