Publikace: Protektivní a rizikové faktory nutrice
Diplomová práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Říhová, Petra
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Diplomová práce je zaměřena na problematiku týkající se výživy (nutrice). Teoretická část práce se zabývá přehledem informací a poznatků o výživě a jejich protektivních a rizikových faktorech. Definuje základní složky potravy, pojem malnutrice, metody hodnocení stavu výživy a zásady zdravé výživy. Empirická část diplomové práce vychází z výzkumného šetření, jehož záměrem bylo zmapovat stravovací zvyklosti, pohybovou aktivitu a stav výživy dospívajících chlapců a dívek. Vybraný soubor tvoří 76 respondentů (žáci 8. a 9. tříd). Závěr výzkumného šetření potvrdil vyšší prevalenci nadváhy u chlapců než u dívek.
Popis
Klíčová slova
výživa, malnutrice, metody hodnocení, zdravá výživa, stav výživy, nutrition, malnutrition, evaluation methods, healthy eating, nutritional status