Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Protektivní a rizikové faktory nutrice

Diplomová práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Říhová, Petra

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Diplomová práce je zaměřena na problematiku týkající se výživy (nutrice). Teoretická část práce se zabývá přehledem informací a poznatků o výživě a jejich protektivních a rizikových faktorech. Definuje základní složky potravy, pojem malnutrice, metody hodnocení stavu výživy a zásady zdravé výživy. Empirická část diplomové práce vychází z výzkumného šetření, jehož záměrem bylo zmapovat stravovací zvyklosti, pohybovou aktivitu a stav výživy dospívajících chlapců a dívek. Vybraný soubor tvoří 76 respondentů (žáci 8. a 9. tříd). Závěr výzkumného šetření potvrdil vyšší prevalenci nadváhy u chlapců než u dívek.

Popis

Klíčová slova

výživa, malnutrice, metody hodnocení, zdravá výživa, stav výživy, nutrition, malnutrition, evaluation methods, healthy eating, nutritional status

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By