Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv bazického prostředí na spektrometrické vlastnosti extraktu kořene lopuchu

Diplomová práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Matveeva, Irina

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Diplomová práce se zabývá spektrofotometrickou charakterizaci změn vodného extraktu z kořene lopuchu v oblasti pH 7,0-8,0. Byly připraveny roztoky kořene lopuchu (Articum sp.) v destilované vodě, ve velmi tvrdé vodě, ve fosfátovém pufru o pH 7,0, 7,5, 8,0 a v BrittonRobinsonově pufru pH 8,0. Ve vzorcích byla změřena barevnost, pH a byla stanovena antioxidační aktivita metodou DPPH. Byl změřen vliv EDTA a anorganických iontů na absorbanci a elektrochemické vlastnosti nálevu lopuchu v bazickém prostředí. Rovněž byla změřena infračervená spektra nálevu a byla vyhotovena minerální analýza pomocí ICP/MS.

Popis

Klíčová slova

lopuch, barevnost, pH, spektroskopie, VTV, fosfátový pufr, kationty, EDTA, voltametrie, burdock, color, pH, spectroscopy, very hard water, phosphate buffer, cations, EDTA, voltammetry

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By