Potravinová intolerance se zaměřením na výrobky z mléka a sóji

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Adam, Martin
dc.contributor.author Vyvážilová, Lucie
dc.date.accessioned 2024-09-10T06:40:50Z
dc.date.available 2024-09-10T06:40:50Z
dc.date.issued 2024
dc.date.submitted 2024-07-01
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/84186
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá problematikou potravinových intolerancí, se zaměřením na intoleranci sóji a laktózy. Popisuje rozdíly mezi potravinovou intolerancí a alergií, diagnostické metody, příznaky a možnosti léčby těchto stavů. Práce také poskytuje doporučení pro stravování osob s těmito intolerancemi a zkoumá sociální a psychologické dopady na životní styl jedinců. Prevence a edukace jsou klíčovými aspekty pro zvládání těchto stavů a zlepšení kvality života. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject Potravinová intolerance cze
dc.subject potravinová alergie cze
dc.subject intolerance na sóju cze
dc.subject intolerance laktózy cze
dc.subject stravování cze
dc.subject Food intolerance eng
dc.subject food allergy eng
dc.subject soy intolerance eng
dc.subject lactose intolerance eng
dc.subject diet eng
dc.title Potravinová intolerance se zaměřením na výrobky z mléka a sóji cze
dc.title.alternative Food intolerance with a focus on milk and soy products eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2024-08-27
dc.description.abstract-translated This bachelor's thesis addresses the issue of food intolerances, focussing on soy and lactose intolerance. It describes the differences between food intolerance and allergy, diagnostic methods, symptoms, and treatment options. The thesis also provides dietary recommendations for people with these intolerances and examines the social and psychological impacts on their lifestyle. Prevention and education are key aspects for managing these conditions and improving quality of life. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Hodnocení a analýza potravin cze
dc.description.defence <p>Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.</p> cze
dc.identifier.stag 49154
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet