Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Pivovarnictví a analýza piva

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Vosmeková, Jana

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Bakalářská práce se věnuje charakteristice Českého piva, jeho výrobě a látkám v pivu obsaženým. Dále se zabývá parametry určenými pro hodnocení kvality piva a analytickými metodami, které se používají pro stanovení látek přirozeně se v pivu vyskytujících. V neposlední řadě je práce věnována i látkám, které výslednou kvalitu piva mohou zhoršit.

Popis

Klíčová slova

pivo, pivovarnictví, kvalita piva, hořké látky, polyfenoly, dimethylsulfid, beer, brewing industry, beer quality, bitter substances, polyphenols, dimethyl sulfide

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By