Stanovení úrovně žluknutí margarínů

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Hájek, Tomáš
dc.contributor.author Adámková, Nela
dc.date.accessioned 2022-09-07T13:15:21Z
dc.date.available 2022-09-07T13:15:21Z
dc.date.issued 2022
dc.date.submitted 2022-07-01
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/80270
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá posuzováním úrovně žluknutí margarínů v závislosti na teplotě a době skladování. V práci je popsána výroba margarínů a složení margarínů. Také jsou zde popsány analýzy, které se využívají při zjišťování stádia oxidace vzorků. Dále je zmíněn princip oxidace a produkty, které jsou během ní tvořeny. cze
dc.format 77 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject margarín cze
dc.subject žluknutí cze
dc.subject peroxidové číslo cze
dc.subject titrační kyselost cze
dc.subject jodové číslo cze
dc.subject mastné kyseliny cze
dc.subject margarine eng
dc.subject rancidity eng
dc.subject peroxide value eng
dc.subject titration value eng
dc.subject iodine value eng
dc.subject fatty acids eng
dc.title Stanovení úrovně žluknutí margarínů cze
dc.title.alternative Determination of margarine rancidity level eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2022-08-22
dc.description.abstract-translated The bachelor´s thesis is about assessment of the margarine rancidity level according to temperature and shelf life. This thesis describes production of margarines and ingredients which they are made from. There are also described analyses which are used to determine level of rancidity. You can also read about principle of oxidation and products that are produced in this process. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce,poté byla seznámena s posudkem vedoucího této práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 44438
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet