Digitální knihovnaUPCE
 

Restaurování a umělecko-historický průzkum portrétů Josefa II. a jeho manželky ze sbírky muzea v Chrudimi

Diplomová práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2020

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Diplomová práce představuje výsledky restaurátorského zásahu a historického průzkumu provedeném na dvojportrétu Josefa II. a jeho první ženy ze sbírky Regionálního muzea v Chrudimi. Autorství děl patří baroknímu malíři Josefu Ceregettimu, který podobizny namaloval v roce 1779. Portréty jsou vytvořeny technikou olejomalby, zasazeny v pozlacených dřevěných rámech. Průběh restaurování je blíže popsán v restaurátorských dokumentacích, které jsou nedílnou součástí diplomové práce. Teoretická část je zaměřena na vyhledávání srovnávacího materiálu pro obě podobizny. Byla vytvořená rešerše, jejímž výsledkem jsou grafické listy, které by mohly být pravděpodobně předlohou pro vytvoření restaurovaných děl.

Rozsah stran

198 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Restaurování a konzervace uměleckých a umělecko-řemeslných děl na papírových, textilních a souvisejících podložkách: Textil

Studijní program

Výtvarná umění

Signatura tištěné verze

D40500

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (pobočka Litomyšl)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Ceregetti, Josef, Josef II., Isabella Parmská, Regionální museum v Chrudimi, malba na textilní podložce, grafické předlohy, Ceregetti, Josef, Josef II., Isabella of Parma, Regional Museum in Chrudim, painting on textile support, Graphic sheet (the prints)

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced