The effect of osmo-dehydration on antioxidant properties of dried black chokeberry
Diplomová práceOtevřený přístupDatum publikování
2020
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Dried chokeberry fruits were pre-treated by ultrasound-assisted osmotic dehydrated using erythritol and xylitol at 0-45 min. A fine powder was obtained after subsequent forced-air drying and grinding of the samples. The effect of sugar and ultrasound treatment time on the colour, sorption properties and antioxidant characteristics was studied.
Rozsah stran
72 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
Umístění tištěné verze
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
Black chokeberry, moisture sorption, drying, antioxidant activity, flavonoid, anthocyanin, Aronie, sorpce vlhkosti, sušení, antioxidančí aktivita, flavonoid, antokyanin