Digitální knihovnaUPCE
 

The effect of osmo-dehydration on antioxidant properties of dried black chokeberry

Diplomová práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2020

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Dried chokeberry fruits were pre-treated by ultrasound-assisted osmotic dehydrated using erythritol and xylitol at 0-45 min. A fine powder was obtained after subsequent forced-air drying and grinding of the samples. The effect of sugar and ultrasound treatment time on the colour, sorption properties and antioxidant characteristics was studied.

Rozsah stran

72 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Black chokeberry, moisture sorption, drying, antioxidant activity, flavonoid, anthocyanin, Aronie, sorpce vlhkosti, sušení, antioxidančí aktivita, flavonoid, antokyanin

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced