Karanténní bakteriální choroby bramboru - typy, metody průkazu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Korecká, Lucie
dc.contributor.author Bugáňová, Veronika
dc.date.accessioned 2020-09-16T14:29:44Z
dc.date.available 2020-09-16T14:29:44Z
dc.date.issued 2020
dc.date.submitted 2020-07-20
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/76477
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se věnuje karanténním bakteriálním chorobám bramboru. První část popisuje rostlinu bramboru a choroby, které ji ohrožují. Hlavní část popisuje, které bakterie karanténní choroby bramboru způsobují, zejména pak Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus, Ralstonia solanacearum. Je popsáno, jak mohou být rozpoznány projevy na rostlině a jak je detegovat pomocí laboratorních metod. cze
dc.format 55 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject brambor cze
dc.subject Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus cze
dc.subject Ralstonia solanacearum cze
dc.subject karanténní choroby cze
dc.subject potato eng
dc.subject Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus eng
dc.subject Ralstonia solanacearum eng
dc.subject quarantine disease eng
dc.title Karanténní bakteriální choroby bramboru - typy, metody průkazu cze
dc.title.alternative Quarantine bacterial disease of potatoes - types, methods of detection eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2020-08-18
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is focused on bacterial quarantine diseases of potato. The first part describes the potato plant and the most common diseases that threaten it. The main focus is on bacterial diseases caused mainly by Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus and Ralstonia solanacearum, their manifestations, recognition and the possibility of laboratory identification of their main agents. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucí bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 40061
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account