Digitální knihovnaUPCE
 

Karanténní bakteriální choroby bramboru - typy, metody průkazu

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2020

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce se věnuje karanténním bakteriálním chorobám bramboru. První část popisuje rostlinu bramboru a choroby, které ji ohrožují. Hlavní část popisuje, které bakterie karanténní choroby bramboru způsobují, zejména pak Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus, Ralstonia solanacearum. Je popsáno, jak mohou být rozpoznány projevy na rostlině a jak je detegovat pomocí laboratorních metod.

Rozsah stran

55 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

brambor, Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus, Ralstonia solanacearum, karanténní choroby, potato, Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus, Ralstonia solanacearum, quarantine disease

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced