Stav výživy před a po výkonu v břišní chirurgii
Diplomová práceOtevřený přístupDatum publikování
2020
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Diplomová práce je zaměřena na stav výživy pacienta před a po výkonu v břišní chirurgii. Teoretická část práce se zabývá anatomií, fyziologií a přehledem výkonů orgánů gastrointestinálního traktu. Dále se zaměřuje na perorální, enterální a parenterální výživu, charakterizuje pojem malnutrice a zabývá se hodnocením nutričního stavu pacienta. Pozornost je věnována i perioperační nutriční podpoře a ošetřovatelské pooperační péči u pacientů po břišních operacích. V průzkumné části jsou zhodnoceny a porovnány výsledky hodnocení stavu výživy u pacientů akutně a plánovaně přijatých před operací a 5. pooperační den.
Rozsah stran
99 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Perioperační péče
Studijní program
Specializace ve zdravotnictví
Signatura tištěné verze
Umístění tištěné verze
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
břišní chirurgie, výživa, nutriční screening, malnutrice, abdominal surgery, nutrition, nutritional screening, malnutrition