Digitální knihovnaUPCE
 

Stav výživy před a po výkonu v břišní chirurgii

Diplomová práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2020

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Diplomová práce je zaměřena na stav výživy pacienta před a po výkonu v břišní chirurgii. Teoretická část práce se zabývá anatomií, fyziologií a přehledem výkonů orgánů gastrointestinálního traktu. Dále se zaměřuje na perorální, enterální a parenterální výživu, charakterizuje pojem malnutrice a zabývá se hodnocením nutričního stavu pacienta. Pozornost je věnována i perioperační nutriční podpoře a ošetřovatelské pooperační péči u pacientů po břišních operacích. V průzkumné části jsou zhodnoceny a porovnány výsledky hodnocení stavu výživy u pacientů akutně a plánovaně přijatých před operací a 5. pooperační den.

Rozsah stran

99 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Perioperační péče

Studijní program

Specializace ve zdravotnictví

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

břišní chirurgie, výživa, nutriční screening, malnutrice, abdominal surgery, nutrition, nutritional screening, malnutrition

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced