dc.contributor.advisor |
Brothánková, Pavlína |
|
dc.contributor.author |
Žilková, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2020-09-16T14:16:40Z |
|
dc.date.available |
2020-09-16T14:16:40Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.date.submitted |
2020-07-17 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/76087 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá tématem "Samovyšetření chuti pomocí taste strips". Tato práce je rozdělena na teoretická východiska a výzkumnou část. Teoretická část definuje anatomii a fyziologii jazyka, onemocnění a vyšetření spjaté s poruchami chuti. Ve výzkumné části byl vytvořen chuťový test. Cílem bylo vytvořit screeningový test pro samovyšetření chuti, kterým je nemocný schopen sám otestovat rozlišení čtyř základních chutí. Výsledky byly porovnány s běžně užívaným testem, který však vyžaduje přítomnost erudovaného zdravotnického personálu. |
cze |
dc.format |
51 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
chuť |
cze |
dc.subject |
vyšetření chuti |
cze |
dc.subject |
taste strips |
cze |
dc.subject |
screeningový test |
cze |
dc.subject |
samovyšetření |
cze |
dc.subject |
taste |
eng |
dc.subject |
taste examinatory |
eng |
dc.subject |
taste strips |
eng |
dc.subject |
screening test |
eng |
dc.subject |
selfadministered |
eng |
dc.title |
Samovyšetření chuti pomocí taste strips |
cze |
dc.title.alternative |
Self-administered test of taste function using taste strips |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Ochtinská, Hana |
|
dc.date.accepted |
2020-09-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor's thesis deals with the topic "Taste self-examination using a taste strips". This work is divided into theoretical background and research part. The theoretical part defines the anatomy and physiology of the tongue, diseases and examinations associated with taste disorders. A taste test was created in the research part. The aim was to create a screening test for self-examination of taste, by which the patient can able to test for himself the distinction of four basic tastes. The results were compared with a commonly used test, which, however, requires the presence of erudite medical staff. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta zdravotnických studií |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Všeobecná sestra |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Ošetřovatelství |
cze |
dc.description.defence |
Hodnocení vedoucího: výborně mínus
Hodnocení oponenta: dobře
Doplňující otázky k obhajobě:
1. V metodice výzkumu neuvádíte, jak jste zajistila anonymitu získaných dat. Popište ji.
2. Dotazníkem jste zjišťovala, jak se respondentům mění chuť, jak moc je problémy s chutí trápí, jak často si uvědomují obtíže s poruchou chuti a jak hodnotí své vnímání chutí? Uveďte získané výsledky a diskutujte nad nimi.
3. S jakou metodou se Vám osobně lépe pracovalo z hlediska přípravy testovací soupravy a provedení testů?
Obhajoba bakalářské práce s prezentací velmi dobrá minus. |
cze |
dc.identifier.stag |
40343 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |