Samovyšetření chuti pomocí taste strips

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Brothánková, Pavlína
dc.contributor.author Žilková, Veronika
dc.date.accessioned 2020-09-16T14:16:40Z
dc.date.available 2020-09-16T14:16:40Z
dc.date.issued 2020
dc.date.submitted 2020-07-17
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/76087
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá tématem "Samovyšetření chuti pomocí taste strips". Tato práce je rozdělena na teoretická východiska a výzkumnou část. Teoretická část definuje anatomii a fyziologii jazyka, onemocnění a vyšetření spjaté s poruchami chuti. Ve výzkumné části byl vytvořen chuťový test. Cílem bylo vytvořit screeningový test pro samovyšetření chuti, kterým je nemocný schopen sám otestovat rozlišení čtyř základních chutí. Výsledky byly porovnány s běžně užívaným testem, který však vyžaduje přítomnost erudovaného zdravotnického personálu. cze
dc.format 51 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject chuť cze
dc.subject vyšetření chuti cze
dc.subject taste strips cze
dc.subject screeningový test cze
dc.subject samovyšetření cze
dc.subject taste eng
dc.subject taste examinatory eng
dc.subject taste strips eng
dc.subject screening test eng
dc.subject selfadministered eng
dc.title Samovyšetření chuti pomocí taste strips cze
dc.title.alternative Self-administered test of taste function using taste strips eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.contributor.referee Ochtinská, Hana
dc.date.accepted 2020-09-01
dc.description.abstract-translated The bachelor's thesis deals with the topic "Taste self-examination using a taste strips". This work is divided into theoretical background and research part. The theoretical part defines the anatomy and physiology of the tongue, diseases and examinations associated with taste disorders. A taste test was created in the research part. The aim was to create a screening test for self-examination of taste, by which the patient can able to test for himself the distinction of four basic tastes. The results were compared with a commonly used test, which, however, requires the presence of erudite medical staff. eng
dc.description.department Fakulta zdravotnických studií cze
dc.thesis.degree-discipline Všeobecná sestra cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií cze
dc.thesis.degree-program Ošetřovatelství cze
dc.description.defence Hodnocení vedoucího: výborně mínus Hodnocení oponenta: dobře Doplňující otázky k obhajobě: 1. V metodice výzkumu neuvádíte, jak jste zajistila anonymitu získaných dat. Popište ji. 2. Dotazníkem jste zjišťovala, jak se respondentům mění chuť, jak moc je problémy s chutí trápí, jak často si uvědomují obtíže s poruchou chuti a jak hodnotí své vnímání chutí? Uveďte získané výsledky a diskutujte nad nimi. 3. S jakou metodou se Vám osobně lépe pracovalo z hlediska přípravy testovací soupravy a provedení testů? Obhajoba bakalářské práce s prezentací velmi dobrá minus. cze
dc.identifier.stag 40343
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet