E-version access:Práce bude přístupná od 12.06.2023
Study discipline:Ekonomika a management chemických a potravinářských podniků
Abstract:
V práci je provedena cílená rešerše zaměřená na vymezení pojmu servitizace, okolnosti jejího vývoje, identifikaci důvodů vedoucích výrobní podniky k servitizaci, možnosti zjišťování připravenosti podniků pro servitizaci a na implementaci servitizace. Důraz je kladen na pojetí servitizace ve výrobních podnicích chemického průmyslu. Praktická část je zaměřena na servitizaci u fumigantů v Lučebních závodech Draslovka a.s. Kolín. Nejprve je v ní popsáno pojetí obchodu s fumiganty. Následně jsou specifikovány služby poskytované společností v oblasti fumigantů a důvody vedoucí společnost u fumigantů k servitizaci. V práci je dále popsán a analyzován současný stav servitizace u fumigantů. Na závěr jsou uvedena doporučení pro další rozvoj servitizace ve společnosti.