Ekonomické aspekty zpracování zeleniny

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Kuběnka, Michal
dc.contributor.author Těšínský, Michal
dc.date.accessioned 2020-07-08T10:46:53Z
dc.date.available 2020-07-08T10:46:53Z
dc.date.issued 2020
dc.date.submitted 2020-05-29
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/75624
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je zaměřena na vypracování podnikatelského plánu pro založení podniku, který se zabývá zpracováním zeleniny. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V literární rešerši jsou shrnuta základní teoretická východiska, která se vztahují k problematice podnikatelského plánu, a jejich nastudování sloužilo k vypracování plánu samotného, který je následně uveden v aplikační části této práce. cze
dc.format 46 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject podnikatelský záměr cze
dc.subject podnikatelský plán cze
dc.subject finanční plán cze
dc.subject podniky cze
dc.subject business concept eng
dc.subject business plan eng
dc.subject financial analysis eng
dc.subject business eng
dc.title Ekonomické aspekty zpracování zeleniny cze
dc.title.alternative Economic aspects of vegetable processing eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2020-06-29
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is aimed to the development of a business plan for the establishment of a company that deals with vegetable processing. The thesis consists of theoretical and practical part. The literature review summarizes the basic theoretical background regarding to the issue of business plan and their study was used to elaborate the plan itself, which is subsequently presented in the practical part of this thesis. eng
dc.description.department Fakulta ekonomicko-správní cze
dc.thesis.degree-discipline Management podniku: Management malých a středních podniků cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní cze
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cze
dc.description.defence Student nejprve představil výsledky své práce Ekonomické aspekty zpracování zeleniny. Cílem práce bylo analyzovat ceny na trhu se zeleninou a sestavit finanční a cenový plán, který bude klíčový při zakládání podniku zaměřeného na zpracování zeleniny. Následně student zodpověděl tyto otázky vedoucího z posudku: Předpokládáte, že dosáhnete při nákupu surovin cen, které uvádíte ve své kalkulaci surovinových nákladů? Které nákladové položky vnímáte jako nejrizikovější z hlediska jejich budoucího vývoje a následného vlivu na vývoj výrobních nákladů? Byl by záměr rentabilní i v případě, že byste do nákladů započítal i čas na nákup surovin, svůj vlastní čas a to, že byste si provozní prostory musel pronajímat? V diskuzi byly studentovi položeny tyto dotazy: 1. Mohl byste obrázek 3 na straně 40 více okomentovat? 2. Proč jste uvažoval ceny s DPH? 3. Co máte konkrétně v rámci fixních a variabílních nákladů? 4. Mzdy zaměstnanců považujete za fixní, nebo variabilní náklady? 5. Uvažoval jste odpisy? Studentovi bylo hodnocení sníženo z několika důvodů: Student v práci nenaplnil dostatečně zadání. V práci chybí organizační a marketingový plán. Student dále nezvládl dostatečně zodpovědět doplňující a rozšiřující dotazy. V práci ani při obhajobě potom nedostatečně odůvodnil své závěry. cze
dc.identifier.stag 38748
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet