dc.contributor.advisor |
Kuběnka, Michal |
|
dc.contributor.author |
Těšínský, Michal
|
|
dc.date.accessioned |
2020-07-08T10:46:53Z |
|
dc.date.available |
2020-07-08T10:46:53Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.date.submitted |
2020-05-29 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/75624 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce je zaměřena na vypracování podnikatelského plánu pro založení podniku, který se zabývá zpracováním zeleniny. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V literární rešerši jsou shrnuta základní teoretická východiska, která se vztahují k problematice podnikatelského plánu, a jejich nastudování sloužilo k vypracování plánu samotného, který je následně uveden v aplikační části této práce. |
cze |
dc.format |
46 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
podnikatelský záměr |
cze |
dc.subject |
podnikatelský plán |
cze |
dc.subject |
finanční plán |
cze |
dc.subject |
podniky |
cze |
dc.subject |
business concept |
eng |
dc.subject |
business plan |
eng |
dc.subject |
financial analysis |
eng |
dc.subject |
business |
eng |
dc.title |
Ekonomické aspekty zpracování zeleniny |
cze |
dc.title.alternative |
Economic aspects of vegetable processing |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2020-06-29 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is aimed to the development of a business plan for the establishment of a company that deals with vegetable processing. The thesis consists of theoretical and practical part. The literature review summarizes the basic theoretical background regarding to the issue of business plan and their study was used to elaborate the plan itself, which is subsequently presented in the practical part of this thesis. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta ekonomicko-správní |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Management podniku: Management malých a středních podniků |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cze |
dc.description.defence |
Student nejprve představil výsledky své práce Ekonomické aspekty zpracování zeleniny. Cílem práce bylo analyzovat ceny na trhu se zeleninou a sestavit finanční a cenový plán, který bude klíčový při zakládání podniku zaměřeného na zpracování zeleniny.
Následně student zodpověděl tyto otázky vedoucího z posudku:
Předpokládáte, že dosáhnete při nákupu surovin cen, které uvádíte ve své kalkulaci surovinových nákladů?
Které nákladové položky vnímáte jako nejrizikovější z hlediska jejich budoucího vývoje a následného vlivu na vývoj výrobních nákladů?
Byl by záměr rentabilní i v případě, že byste do nákladů započítal i čas na nákup surovin, svůj vlastní čas a to, že byste si provozní prostory musel pronajímat?
V diskuzi byly studentovi položeny tyto dotazy:
1. Mohl byste obrázek 3 na straně 40 více okomentovat?
2. Proč jste uvažoval ceny s DPH?
3. Co máte konkrétně v rámci fixních a variabílních nákladů?
4. Mzdy zaměstnanců považujete za fixní, nebo variabilní náklady?
5. Uvažoval jste odpisy?
Studentovi bylo hodnocení sníženo z několika důvodů: Student v práci nenaplnil dostatečně zadání. V práci chybí organizační a marketingový plán. Student dále nezvládl dostatečně zodpovědět doplňující a rozšiřující dotazy. V práci ani při obhajobě potom nedostatečně odůvodnil své závěry. |
cze |
dc.identifier.stag |
38748 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |