Improved method of water removal from vegetable oil
Článekpeer-reviewedpublished version Náhled není k dispozici
Datum publikování
2019
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
SPRINGER INTERNATIONAL PUBLISHING AG
Abstrakt
This paper is about water removal from vegetable oil. Commonly, used drying methods are expensive. Oil dried for transesterification yields improvement and side reaction suppression. Water promotes an undesirable side reactionsaponification of oil. Drying was performed at different pressures and with various additions of alcohol as methanol, ethanol and butanol. The experiment shows that addition of just a small amount of alcohol during vacuum distillation decreased water content to 50ppm.
Rozsah stran
p. 767-769
ISSN
2585-7290
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Chemical Papers, volume 73, issue: 3
Vydavatelská verze
https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11696-018-0610-8
Přístup k e-verzi
pouze v rámci univerzity
Název akce
ISBN
Studijní obor
Studijní program
Signatura tištěné verze
Umístění tištěné verze
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
Vegetable oil, Alcohol, Water removal, Moisture, Azeotrope, rostlinný olej, alkohol, sušení, vlhkost, azeotrop