Digitální knihovnaUPCE
 

Improved method of water removal from vegetable oil

Článekpeer-reviewedpublished version
Náhled není k dispozici

Datum publikování

2019

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

SPRINGER INTERNATIONAL PUBLISHING AG

Abstrakt

This paper is about water removal from vegetable oil. Commonly, used drying methods are expensive. Oil dried for transesterification yields improvement and side reaction suppression. Water promotes an undesirable side reactionsaponification of oil. Drying was performed at different pressures and with various additions of alcohol as methanol, ethanol and butanol. The experiment shows that addition of just a small amount of alcohol during vacuum distillation decreased water content to 50ppm.

Rozsah stran

p. 767-769

ISSN

2585-7290

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Chemical Papers, volume 73, issue: 3

Vydavatelská verze

https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11696-018-0610-8

Přístup k e-verzi

pouze v rámci univerzity

Název akce

ISBN

Studijní obor

Studijní program

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Vegetable oil, Alcohol, Water removal, Moisture, Azeotrope, rostlinný olej, alkohol, sušení, vlhkost, azeotrop

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced