dc.contributor.advisor |
Bajer, Tomáš |
|
dc.contributor.author |
Vokálová, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2019-09-25T05:20:45Z |
|
dc.date.available |
2019-09-25T05:20:45Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.date.submitted |
2019-07-04 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/74113 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá Vavřínem ušlechtilým, popisuje jeho vlastnosti, chemické složení a využití. Největší pozornost je věnována listům této rostliny, ze kterých se získává vavřínový esenciální olej nejčastěji. V práci jsou zmiňovány techniky pro získání esenciálních olejů, zejména typy destilací. Dále je pozornost zaměřena na samotnou analýzu esenciálních olejů. V druhé části práce je popisováno složení jednotlivých vavřínových esenciálních olejů
z dostupných zdrojů. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vavřín ušlechtilý |
cze |
dc.subject |
esenciální oleje |
cze |
dc.subject |
vavřínový olej |
cze |
dc.subject |
plynová chromatografie |
cze |
dc.subject |
destilace |
cze |
dc.subject |
bay laurel |
eng |
dc.subject |
essential oils |
eng |
dc.subject |
bay laurel essential oil |
eng |
dc.subject |
gas chromatography |
eng |
dc.subject |
distillation |
eng |
dc.title |
Vavřínový esenciální olej |
cze |
dc.title.alternative |
Essential oil from bay laurel |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2019-08-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with bay laurel, describes its properties, chemical composition and utilization. The greatest attention is paid to the leaves of this plant, from which laurel essential oil is obtained most often. Techniques for obtaining essential oils, especially types of distillation, are mentioned. Furthermore, the focus is on the analysis of essential oils themselves. The second part describes the composition of individual laurel essential oils from available resources. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D40113 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
37948 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |