Digitální knihovnaUPCE
 

Vavřínový esenciální olej

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2019

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá Vavřínem ušlechtilým, popisuje jeho vlastnosti, chemické složení a využití. Největší pozornost je věnována listům této rostliny, ze kterých se získává vavřínový esenciální olej nejčastěji. V práci jsou zmiňovány techniky pro získání esenciálních olejů, zejména typy destilací. Dále je pozornost zaměřena na samotnou analýzu esenciálních olejů. V druhé části práce je popisováno složení jednotlivých vavřínových esenciálních olejů z dostupných zdrojů.

Rozsah stran

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D40113

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

vavřín ušlechtilý, esenciální oleje, vavřínový olej, plynová chromatografie, destilace, bay laurel, essential oils, bay laurel essential oil, gas chromatography, distillation

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced