dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Ostrá, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2019-09-25T05:20:42Z |
|
dc.date.available |
2019-09-25T05:20:42Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.date.submitted |
2019-06-05 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/74105 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá antioxidačními účinky sýrů. Teoretická část obsahuje popis
sýrů, jejich rozdělení, složení a technologii výroby vybraných typů sýrů. Dále se zabývá antioxidanty,
jejich rozdělením, antioxidačními látkami v sýrech a jejich měřením. Experimentální
část se zaobírá měřením antioxidační aktivity různých druhů sýrů metodami s DPPH a ABTS. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
sýry |
cze |
dc.subject |
antioxidační aktivita |
cze |
dc.subject |
radikál |
cze |
dc.subject |
mléčné kultury |
cze |
dc.subject |
cheese |
eng |
dc.subject |
antioxidant activity |
eng |
dc.subject |
radical |
eng |
dc.subject |
milk cultures |
eng |
dc.title |
Antioxidační účinky sýrů |
cze |
dc.title.alternative |
Antioxidant properties of cheese |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2019-08-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor work deals with antioxidant properties of cheese. The theoretical part describes
cheeses, types of cheeses, composition and technology of selected types of cheeses. It also examines
with antioxidants, types of antioxidants, antioxidants in cheeses and different types of
its measurement. In the experimental part antioxidant properties of different types of cheeses
are measured by DPPH and ABTS methods. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D40107 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
37922 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |