Antioxidační účinky sýrů

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Ostrá, Veronika
dc.date.accessioned 2019-09-25T05:20:42Z
dc.date.available 2019-09-25T05:20:42Z
dc.date.issued 2019
dc.date.submitted 2019-06-05
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/74105
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá antioxidačními účinky sýrů. Teoretická část obsahuje popis sýrů, jejich rozdělení, složení a technologii výroby vybraných typů sýrů. Dále se zabývá antioxidanty, jejich rozdělením, antioxidačními látkami v sýrech a jejich měřením. Experimentální část se zaobírá měřením antioxidační aktivity různých druhů sýrů metodami s DPPH a ABTS. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject sýry cze
dc.subject antioxidační aktivita cze
dc.subject radikál cze
dc.subject mléčné kultury cze
dc.subject cheese eng
dc.subject antioxidant activity eng
dc.subject radical eng
dc.subject milk cultures eng
dc.title Antioxidační účinky sýrů cze
dc.title.alternative Antioxidant properties of cheese eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2019-08-20
dc.description.abstract-translated This bachelor work deals with antioxidant properties of cheese. The theoretical part describes cheeses, types of cheeses, composition and technology of selected types of cheeses. It also examines with antioxidants, types of antioxidants, antioxidants in cheeses and different types of its measurement. In the experimental part antioxidant properties of different types of cheeses are measured by DPPH and ABTS methods. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D40107
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 37922
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet