Digitální knihovnaUPCE
 

Antioxidační účinky sýrů

Bakalářská práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2019

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá antioxidačními účinky sýrů. Teoretická část obsahuje popis sýrů, jejich rozdělení, složení a technologii výroby vybraných typů sýrů. Dále se zabývá antioxidanty, jejich rozdělením, antioxidačními látkami v sýrech a jejich měřením. Experimentální část se zaobírá měřením antioxidační aktivity různých druhů sýrů metodami s DPPH a ABTS.

Rozsah stran

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D40107

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

sýry, antioxidační aktivita, radikál, mléčné kultury, cheese, antioxidant activity, radical, milk cultures

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced