dc.contributor.advisor |
Korecká, Lucie |
|
dc.contributor.author |
Kuchlerová, Barbora
|
|
dc.date.accessioned |
2019-09-25T05:20:39Z |
|
dc.date.available |
2019-09-25T05:20:39Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.date.submitted |
2019-07-04 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/74095 |
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá popisem polysacharidů, jejich vlastnostmi a rozdělením. Hlavní část je zaměřena na vlákninu, její účinky na lidský organismus a popisem metod stanovení vlákniny. V další části se práce věnuje psylliu, jako zdroji rozpustné vlákniny, jeho vlivu na zdraví člověka a využití v některých potravinách. |
cze |
dc.format |
45 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
polysacharidy |
cze |
dc.subject |
vláknina |
cze |
dc.subject |
Psyllium |
cze |
dc.subject |
stanovení vlákniny |
cze |
dc.subject |
využití psyllia |
cze |
dc.subject |
polysaccharides |
eng |
dc.subject |
fiber |
eng |
dc.subject |
Psyllium |
eng |
dc.subject |
determination of fibre |
eng |
dc.subject |
use of psyllium |
eng |
dc.title |
Psyllium - význam, výskyt |
cze |
dc.title.alternative |
Psyllium - importance, occurence |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2019-08-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
The work deals with the description of polysaccharides, their properties and distribution. The main part is focused on dietary fiber, its effects on the human organism and description of a methods for the determination dietary fiber. In the next part the thesis deals with psyllium, as a source of soluble fiber, its influence on human health and its use in some foodstuffs. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D40102 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
37902 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |