Digitální knihovnaUPCE
 

Psyllium - význam, výskyt

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2019

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Práce se zabývá popisem polysacharidů, jejich vlastnostmi a rozdělením. Hlavní část je zaměřena na vlákninu, její účinky na lidský organismus a popisem metod stanovení vlákniny. V další části se práce věnuje psylliu, jako zdroji rozpustné vlákniny, jeho vlivu na zdraví člověka a využití v některých potravinách.

Rozsah stran

45 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D40102

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

polysacharidy, vláknina, Psyllium, stanovení vlákniny, využití psyllia, polysaccharides, fiber, Psyllium, determination of fibre, use of psyllium

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced