Digitální knihovnaUPCE
 

Ošetřovatelská péče o pacienta po hrudní operaci - porovnání hodnot oxygenace získaných měřením pulzním oxymetrem a krevním vyšetřením acidobazické rovnováhy (ASTRUP)

Diplomová práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2019

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Diplomová práce se zaměřuje na problematiku pooperačního sledování hodnot saturace hemoglobinu kyslíkem v arteriální krvi u pacientů po hrudních výkonech. V teoretické části popisuje fyziologii dýchání, nejčastější typy hrudních operací a následnou monitoraci pacientů na oddělení intenzivní péče. Popisuje neinvazivní a invazivní vyšetřovací metody hodnotící oxygenaci organismu. Sleduje význam úlohy sestry při měření a hodnocení získaných údajů. V empirické části se zaměřuje na sběr hodnot získaných invazivním a neinvazivním měřením a jejich následným porovnáním. Cílem práce bylo zjistit, zda je pulzní oxymetrie spolehlivým měřícím nástrojem, při hodnocení oxygenace organismu u pacientů po hrudních výkonech.

Rozsah stran

65 s. (74 346 znaků)

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Ošetřovatelství ve vybraných klinických oborech

Studijní program

Ošetřovatelství

Signatura tištěné verze

D39423

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

saturace hemoglobinu kyslíkem, hrudní operace, monitorace, pulzní oxymetrie, hemoglobin oxygen saturation, thoracic surgery, monitoring, pulse oximetry

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced