Digitální knihovnaUPCE
 

Veganská strava: pozitivní a negativní apsekty

ČlánekOtevřený přístuppeer-reviewedpublished
Náhled

Datum publikování

2018

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Abstrakt

Veganská strava má nízký obsah energie, nasycených mastných kyselin, ale je bohatá na polynenasycené mastné kyseliny, vlákninu a vitamíny. U veganů byl zaznamenán nízký příjem vápníku a vitamínu B12. Nízká hustota kostní hmoty u veganů však není klinicky významná. Vitamín B12 je nutné doplňovat pomocí farmakologických preparátů. Pro konzumaci veganské stravy svědčí snížené riziko vzniku srdečně cévních onemocnění a diabetu 2. typu. Při úpravě veganské stravy je z hygienického hlediska potřeba tepelné úpravy. Byla dokázána zvýšená expozice pesticidům a dusičnanům.

Rozsah stran

p. 8-13

ISSN

1804-3836

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Journal of Tourism, Hospitality and Commerce, volume 9, issue: 1

Vydavatelská verze

http://www.hotskolabrno.cz/upload/userfiles/files/JTHC_01_18_def_031018.pdf

Přístup k e-verzi

open access

Název akce

ISBN

Studijní obor

Studijní program

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Vegan, výživa, nemoc, hygiena, Vegan, Nutrition, Disease, Hygiene

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced