Veganská strava: pozitivní a negativní apsekty
ČlánekOtevřený přístuppeer-reviewedpublishedDatum publikování
2018
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Abstrakt
Veganská strava má nízký obsah energie, nasycených mastných kyselin, ale je bohatá na polynenasycené mastné kyseliny, vlákninu a vitamíny. U veganů byl zaznamenán nízký příjem vápníku a vitamínu B12. Nízká hustota kostní hmoty u veganů však není klinicky významná. Vitamín B12 je nutné doplňovat pomocí farmakologických preparátů. Pro konzumaci veganské stravy svědčí snížené riziko vzniku srdečně cévních onemocnění a diabetu 2. typu. Při úpravě veganské stravy je z hygienického hlediska potřeba tepelné úpravy. Byla dokázána zvýšená expozice pesticidům a dusičnanům.
Rozsah stran
p. 8-13
ISSN
1804-3836
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Journal of Tourism, Hospitality and Commerce, volume 9, issue: 1
Vydavatelská verze
http://www.hotskolabrno.cz/upload/userfiles/files/JTHC_01_18_def_031018.pdf
Přístup k e-verzi
open access
Název akce
ISBN
Studijní obor
Studijní program
Signatura tištěné verze
Umístění tištěné verze
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
Vegan, výživa, nemoc, hygiena, Vegan, Nutrition, Disease, Hygiene