Digitální knihovnaUPCE
 

Veganská strava: pozitivní a negativní aspekty

Konferenční objektOmezený přístuppeer-reviewedpostprint
Náhled

Datum publikování

2018

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Vysoká škola obchodní a hotelová

Abstrakt

Veganská strava má nízký obsah energie, nasycených mastných kyselin, ale je bohatá na polynenasycené mastné kyseliny, vlákninu a vitamíny. U veganů byl zaznamenán nízký příjem vápníku a vitamínu B12. Nízká hustota kostní hmoty u veganů však není klinicky významná. Vitamín B12 je nutné doplňovat pomocí farmakologických preparátů. Pro konzumaci veganské stravy svědčí snížené riziko vzniku srdečně cévních onemocnění a diabetu 2. typu. Při úpravě veganské stravy je z hygienického hlediska potřeba tepelné úpravy. Byla dokázána zvýšená expozice pesticidům a dusičnanům.

Rozsah stran

p. 106-110

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu : sborník příspevků z jedenácté mezinárodní vědecké konference

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Pouze v rámci univerzity

Název akce

Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu (04.04.2018 - 04.04.2018, Brno)

ISBN

978-80-87300-96-1

Studijní obor

Studijní program

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Vegan, výživa, nemoc, hygiena, Vegan diet, nutrition, disease, hygiene

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced