Aktuální směry vývoje membránových technologií
Konferenční objektOmezený přístuppeer-reviewedpostprintSoubory
Datum publikování
2018
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Česká membránová platforma (CZEMP)
Abstrakt
Kromě životního prostředí je potravinářství oborem s velkým potenciálem pro využití membránových procesů.V České republice se postupně zavádějí membránové technologie v mlékárenství, pivovarnictví a obecně při úpravě vody a zpracování vody odpadní. Mezi nejpoužívanější patří tlakové membránové procesy a v menší míře i elektrodialýza.
Rozsah stran
p. 13-24
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Sborník z workshopu projektu KUSmem
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Pouze v rámci univerzity
Název akce
Membránové procesy v potravinářství 2018 (18.10.2018 - 18.10.2018, Stráž pod Ralskem)
ISBN
978-80-906831-4-3
Studijní obor
Studijní program
Signatura tištěné verze
Umístění tištěné verze
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
membránové procesy, potravinářství, aplikace, membrane processes, food and beverage industry, application