dc.contributor.author |
Jiránková, Hana
|
cze |
dc.date.accessioned |
2019-05-22T07:47:51Z |
|
dc.date.available |
2019-05-22T07:47:51Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
cze |
dc.identifier.isbn |
978-80-906831-4-3 |
cze |
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/72359 |
|
dc.description.abstract |
Kromě životního prostředí je potravinářství oborem s velkým potenciálem pro využití membránových procesů.V České republice se postupně zavádějí membránové technologie v mlékárenství, pivovarnictví a obecně při úpravě vody a zpracování vody odpadní. Mezi nejpoužívanější patří tlakové membránové procesy a v menší míře i elektrodialýza. |
cze |
dc.format |
p. 13-24 |
cze |
dc.language.iso |
cze |
cze |
dc.publisher |
Česká membránová platforma (CZEMP) |
cze |
dc.relation.ispartof |
Sborník z workshopu projektu KUSmem |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
cze |
dc.subject |
membránové procesy |
cze |
dc.subject |
potravinářství |
cze |
dc.subject |
aplikace |
cze |
dc.subject |
membrane processes |
eng |
dc.subject |
food and beverage industry |
eng |
dc.subject |
application |
eng |
dc.title |
Aktuální směry vývoje membránových technologií |
cze |
dc.title.alternative |
The current trends of membrane technology development |
eng |
dc.type |
ConferenceObject |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The membrane separation processes are novel technology used in food and beverage industry. The main applications are water and wastewater treatment, dairy industry, brewing industry a beverages. |
eng |
dc.event |
Membránové procesy v potravinářství 2018 (18.10.2018 - 18.10.2018, Stráž pod Ralskem) |
cze |
dc.peerreviewed |
yes |
cze |
dc.publicationstatus |
postprint |
cze |
dc.identifier.obd |
39881475 |
cze |