Barvení potravin v průběhu času

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Fischer, Jan
dc.contributor.author Prouzová, Kamila
dc.date.accessioned 2018-08-30T07:43:08Z
dc.date.available 2018-08-30T07:43:08Z
dc.date.issued 2018
dc.date.submitted 2018-06-28
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/71672
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou barviv používaných v potravinářském průmyslu. Byla prostudována dostupná literatura a další informační zdroje týkající se historie barvení potravin, rozdělení barviv, jejich vlastností, chemického složení a využití. Pozornost je rovněž věnována zdravotním aspektům při používání syntetických a přírodních potravinářských barviv spolu s uvedením příslušné legislativy jejich používání. V praktické části je popsáno stanovení potravinářského barviva E133 ve dvou vybraných potravinářských výrobcích pomocí UV-VIS spektrofotometrické metody. cze
dc.format 56 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject přídatné látky cze
dc.subject historie barviv cze
dc.subject potravinářský průmysl cze
dc.subject syntetická barviva cze
dc.subject přírodní barviva cze
dc.subject E133 cze
dc.subject UV-VIS spektrofotometrie cze
dc.subject additives eng
dc.subject history of dyes eng
dc.subject food industry eng
dc.subject artificial colorants eng
dc.subject natural colorants eng
dc.subject E133 eng
dc.subject UV-VIS spectrophotometry eng
dc.title Barvení potravin v průběhu času cze
dc.title.alternative Foodstuff colouring change over time eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2018-08-22
dc.description.abstract-translated This thesis deals with characteristics of colorants used in food industry. As a reliable source has been used available technical literature and another information sources regarding history of food colorants, distribution of colorants and their nature, chemical composition and use. Medical and legislative aspects of usage of artificial and natural food colorants are also taken in consideration. Determination of food colorant E133 in two chosen food products using UV-VIS spectrophotometric method is described and discussed in practical part of bachelor thesis. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D38753
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka úspěšně obhájila bakalářskou práci a zodpověděla otázky komise. cze
dc.identifier.stag 35718
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet